Terug naar overzicht

Deense karren: de onmisbare werkpaarden van de plantenindustrie

Deense karren

Deense karren, ook wel planten karren genoemd, zijn een vertrouwd gezicht in de wereld van bloemen en planten. Of je nu werkt op de bloemenveiling, de markt bezoekt, bij een kwekerij, bouwmarkt of in een tuincentrum bent? Deze handige karren zijn overal te vinden! Wat maakt de Deense kar zo populair en veelzijdig? En hoe kunnen we de fysieke belasting van het verplaatsen van deze karren verminderen? In deze blog duiken we in de wereld van de Deense karren en bieden we een slimme oplossing voor een veelvoorkomend probleem.

De veelzijdigheid van Deense karren

Deense karren zijn ontworpen met het oog op flexibiliteit en gebruiksgemak. Ze bestaan uit een stevig frame en diverse lagen waarop men planten, bloemen of andere gerelateerde producten kan plaatsen. Deze lagen zijn eenvoudig te verstellen, wat betekent dat je de kar naar eigen wens kunt indelen en optimaal benutten. Dankzij hun lichte gewicht en modulaire opbouw zijn ze makkelijk in en uit elkaar te halen, waardoor ze weinig ruimte innemen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Je ziet ze niet alleen in gebruik voor het transport van planten en bloemen, maar ook voor orderpicking in magazijnen. Deze veelzijdigheid maakt de Deense kar een onmisbaar hulpmiddel in verschillende sectoren.

De fysieke belasting van het verplaatsen

Hoewel de Deense karren licht en flexibel zijn, worden ze aanzienlijk zwaarder wanneer ze volledig beladen zijn. Dit maakt het verplaatsen ervan een flinke uitdaging, vooral wanneer ze vol staan met planten of bloemen. Het verplaatsen van deze karren komt voor in verschillende situaties:

  • Intern transport binnen kwekerijen: Het verplaatsen van planten van de ene locatie naar de andere binnen een kwekerij.
  • Bij bouwmarkten: Het verplaatsen van producten naar buiten het terrein.
  • Binnen tuincentra: Het verplaatsen van nieuwe planten of bloemen naar de verkoopruimte.
  • Veilingen en markten: Het in- en uitladen van vrachtwagens.

In al deze gevallen moeten werknemers de karren duwen en trekken, wat een behoorlijke fysieke belasting met zich meebrengt. Dit kan leiden tot vermoeidheid, blessures en een vermindering van de efficiëntie.

Dit bericht stond onlangs nog op de site van de Stigas: “Fysieke belasting chauffeurs moet omlaag”

Chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer kampen met een hoge fysieke belasting. Duidelijk is dat Deense karren, rolcontainers en stapelwagens hierbij een belangrijke rol spelen. De schakels in de keten hebben de handen ineen geslagen om iets aan dit probleem te doen.

Fysieke belasting chauffeurs

Glastuinbouwtelers zijn de eerste schakel die aan zet is bij het bieden van een goede werkomgeving voor de chauffeurs bij het ophalen van de producten. Er wordt samengewerkt aan een richtlijn met voor ons belangrijke onderdelen:

  • Laad- en losplekken
  • Belading
  • Onderhoud rolcontainer

In de werkgroep Arbo evalueren we de uitwerking grondig. Samenwerking binnen de agrarische sector speelt hierbij een cruciale rol. Namens Glastuinbouw Nederland, Stigas, LTO Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, en de vakbonden FNV en CNV dragen wij actief bij aan deze discussie.

Het gebruik van hulpmiddelen

Om het verplaatsen van de Deense karren gemakkelijker te maken, worden vaak hulpmiddelen ingezet. Elektrische palletwagens zijn een populaire oplossing, maar de lepels kunnen de Deense karren onstabiel maken en doen omvallen. Hierdoor zijn ze niet altijd de beste keuze voor het vervoeren van Deense karren. Een veel betere oplossing is de inzet van een elektrotrekker.

De Simply Mover HW 04: de ideale oplossing

Een elektrotrekker zoals de Simply Mover HW 04 biedt een effectieve en efficiënte oplossing voor het probleem van zware Deense karren. Dit hulpmiddel kan men eenvoudig aanhaken waarna je zonder veel moeite de kar kunt verplaatsen. De Simply Mover HW 04 kan tot 800 kg verplaatsen, wat betekent dat je meerdere karren tegelijk kunt meenemen. Dit vermindert niet alleen de fysieke belasting voor werknemers, maar verhoogt ook de efficiëntie doordat er minder vaak heen en weer gelopen hoeft te worden.

Voordelen van de Simply Mover HW04

  • Vermindert fysieke belasting: Het gebruik van een elektrotrekker vermindert de noodzaak om zwaar te duwen en trekken, wat de kans op blessures vermindert.
  • Verhoogt efficiëntie: Met de mogelijkheid om meerdere karren tegelijk te verplaatsen, kunnen werknemers hun taken sneller en efficiënter uitvoeren.
  • Eenvoudig in gebruik: De Simply Mover HW 04 is makkelijk aan te haken en te bedienen, wat betekent dat iedereen in het team er gebruik van kan maken zonder uitgebreide training.

Conclusie: verplaats Deense karren met Simply Mover HW04

Deense karren zijn een onmisbaar hulpmiddel in de wereld van planten en bloemen, dankzij hun flexibiliteit en gebruiksgemak. Echter, de fysieke belasting van het verplaatsen van deze karren kan een groot probleem zijn. Gelukkig biedt de Simply Mover HW 04 een slimme en efficiënte oplossing. Door het gebruik van deze elektrotrekker kunnen werknemers hun taken sneller, makkelijker en met minder risico op blessures uitvoeren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Werk je met Deense karren en heb je te maken met zware beladingen? Dan is de Simply Mover HW 04 de ideale oplossing voor jou! Dankzij de inzet van deze hulpmiddelen zorg je niet alleen voor een betere werkomgeving, maar ook voor een hogere productiviteit. Een win-win situatie voor zowel werkgever als werknemer! Wil je graag meer informatie over de Simply Mover HW04 of een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan gerust contact met op ons, we helpen je graag.

Simply Mover

Terug naar overzicht